VOC-Test Merkezi AB Projesi İmzalandı
VOC-Test Merkezleri–III, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) kapsamında finanse edilen Hibe Programıdır.
VOC -Test Merkezleri Projesi hibe başvurusu, TÜBİSAD ve BAÜSEM iş birliği ile 27 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirildi ve Ocak 2020 tarihinde söz konusu başvuru kabul edildi.
Genel Hedef: uzun vadede nitelikli ve sertifikalı iş gücünün geliştirilmesine, eğitim ve istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesine, resmi ve örgün olmayan öğrenmenin onaylanmasına ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nin (TQF) Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (EQF) ile uyumunun kolaylaştırılmasına katkıda bulunacaktır.
Özel Hedefler: Proje, orta vadede mesleki standartların/yeterliliklerin revizyonu ve gelişimini desteklemek, Voc-Test Merkezi'nin kurulmasını desteklemek, uygun, şeffaf ve kalite güvence test ve belgelendirme yapılarını sağlayarak verimli, sürdürülebilir ve güvenilir Ulusal Yeterlilikler Sistemi’nin (NQS) yayılmasını sağlamak. Sosyal ortakları, özellikle hedef sektördeki ve Voc-Test Merkezindeki kişileri desteklemek, kısa vadede farkındalık yaratma etkinlikleri ile ulaşılan birey sayısını artıracaktır.
Nihai Faydalanıcılar: Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörü, işveren ve çalışan dernekleri, KOBİ'leri dea içeren işletmeler, çalışanlar, sürekli eğitim merkezleri ve istihdam edilecek bireyler.
Beklenen Sonuçlar: Bilişim Teknolojileri Sektörü için 3 standart revize edilmesi, 5 standart geliştirilmesi, 3 yeterlilik revize edilmesi, 8 yeterlilik geliştirilmesi, Voc-Test Merkezi Kurumsal Kapasite geliştirme, 12 Yeterlilik için akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş Voc-Test Merkezi, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi için 250 sınav, Ankara, Bursa ve Antalya'da 300 kişilik yerel etkinlikler, 250 katılımcı için 2 konferans, 10 sosyal medya yayını
5 Ekim 2020 tarihinde VOC-Test Merkezi AB projesi icin imzalar atıldı.